Що таке екоферми і чи є попит на екоясо?
Що таке екоферми і чи є попит на екоясо?
Що таке екоферма і чим вона принципово відрізняється від звичайної?
Нині поняття екоферми означає підхід до сільськогосподарської роботи, який передбачає забезпечення екологічної безпеки продукції.
Головні принципи творців екоферм
Створюючи екоферму за основу беруть таку концепцію:
Відмова від використання хімічних речовин для обробки рослин;
Відмова від застосування гормонів росту, годування худоби та птиці екологічно чистою їжею.
Зазвичай для екоферм розробляють особливий замкнутий цикл. Крім рослин і коренеплодів вирощують кормову базу для тварин. Засівання землі передбачає чергування культур, завдяки чому земля не виснажується.
Екоферми - це добре забуте старе. Бажаючи отримати якісну продукцію, люди вирощують тварин і рослини по-старому, без застосування шкідливих речовин. Концепція такого фермерського господарства набула великого поширення в Канаді, США, Європі. Як добрива використовують торф, компост та інші речовини, що не несуть шкоди.
Аналітики прогнозують, що вже за кілька років натуральна продукція стане найпоширенішою на виробничому ринку.
Попит на екоясо
Люди в усьому світі піклуються про своє здоров'я і прагнуть перейти на здорову їжу. Дієтологи кажуть, що немає шкідливих продуктів, є лише неякісні умови їхнього виробництва. Саме тому екоясо, що вирощується у фермерських господарствах, дуже популярне.
Вирощуючи тварин, фермери підходять до своєї роботи дуже відповідально. Тому купуючи м'ясо, можна бути впевненим, що воно відповідає міжнародним стандартам.
Якісна екологічна продукція вирізняється корисними властивостями. М'ясо має неповторний смак і приємний аромат.
Для того, щоб придбати еком'ясо, необов'язково вирушати на спеціалізовану ферму. У багатьох містах відкриті еко-лавки, де можна придбати корисну їжу. У мегаполісах є навіть інтернет-супермаркети, в яких можна замовити сертифіковану органічну продукцію від найкращих виробників.
Ще однією перевагою м'яса з ферми є те, що навіть після термічної обробки воно не втрачає своїх корисних якостей. Можна вибирати будь-який тип готування: тушкування, запікання або варіння.
Екомясо набагато поживніший і смачніший. Навіть найпростіша страва, приготована з нього, буде справжнім кулінарним шедевром.